У рамках підготовки до запуску NCTS Фаза 5 Держмитслужба реалізувала можливість подачі транзитних декларацій через «Єдине вікно»

Державна митна служба України впроваджує нову інтеграційну платформу «Єдине вікно - ЄАІС – NCTS», що є вагомим досягненням у спрощенні митних процедур та наближенні до європейських стандартів.

Можливість подачі транзитних декларацій реалізована в Особистому кабінеті на порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Наразі, до переходу України на застосування NCTS Фаза 5, платформа працює в тестовому режимі. Відео-презентація платформи доступна за посиланням: https://youtu.be/oTEhxbZ7E2A

В ІТ-рішенні для подачі транзитних декларацій через «Єдине вікно» реалізовано низку інтуїтивних функцій, включаючи можливість створення декларації Т1 з експортних декларацій, підбір оптимального маршруту та відповідних митниць транзиту, пошук найближчих до отримувача митниць призначення, можливість машинного перекладу назв товарів на українську мову з офіційних мов країн-учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту та у зворотному напрямку тощо. 

Із повноцінним запуском системи можливо буде подавати транзитні декларації навіть з мобільного телефону. 

Окрім можливості подавати транзитні декларації через «Єдине вікно» бізнесу також будуть доступні опції подачі декларації через Портал трейдера та брокерське програмне забезпечення.

Детальніше: http://surl.li/rtzju

 

Читати всі новини