Рада прив'язала експортне мито на соняшник до біржових цін

ВРУ в другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт, яким мито на експорт деяких олійних культур та живої худоби прив’язується до біржової ціни товару. Так, парламентарі 250 голосами схвалили законопроєкт про внесення змін до Розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі митної території України (№8274).

Якщо товари, що експортуються, не торгуються на міжнародних біржах, митною вартістю таких товарів є ціна товару, зазначена у рахунку-фактурі чи рахунку-проформі, але не нижче за ціну товару, визначену з урахуванням середньоарифметичного значення котирувань цін на міжнародних товарних біржах на компоненти таких товарів або цін на внутрішньому ринку України.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом вносяться зміни до Закону України «Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур», яким регулюється експортне мито на насіння льону, соняшнику та рижію, а також «Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину» щодо експорту ВРХ, овець та шкур тварин.

Детальніше: https://bit.ly/3ZpmPPS

 

Читати всі новини