Продукція АПК стала основним експортом України

Майже половина всього експорту України – продукція агропромислового комплексу. Про це свідчать дані Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, передає УНН.

За 9 місяців цього року Україна експортувала товарів і послуг на 44,8 млрд дол. Зокрема, вітчизняних послуг було експортовано на 7,8 млрд дол., товарів - на 37 млрд дол.

Найбільше було поставлено за кордон продукції АПК та харчової промисловості - на 15,6 млрд дол, що становить 42% у структурі загального експорту товарів.

На другому місці - продукція металургійного комплексу, експорт якої склав 8 млрд дол. (21,8%).
Замикає трійку лідерів продукція машинобудування. У січні-вересні цього року експорт відповідної продукції склав 4 млрд дол., що становить 11% у структурі поставок товарів Україною за кордон.

Далі у списку: мінеральні продукти (3,8 млрд дол.), продукція хімічної промисловості (1,9 млрд дол.), деревина та паперова маса (1,4 млрд дол.), різні промислові товари (1,1 млрд дол.), продукція легкої промисловості (890 млн дол.).

Протягом звітного періоду Україна поставляла товари та послуги до 228 країн світу. П'ятірка найбільших торгівельних партнерів України виглядає так:

  • країни ЄС (17,9 млрд дол.);
  • Росія (4,8 млрд дол.);
  • Китай (2,6 млрд дол.);
  • Туреччина (2 млрд дол.);
  • Єгипет (1,7 млрд дол.)

 

Джерело: UNN

 

Читати всі новини