Кабмін запускає механізм державної підтримки проєктів із значними інвестиціями

КМУ ухвалив порядок надання компенсації вартості збудованих інвестором зі значними інвестиціями об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, необхідних для реалізації проекту. Цього року в бюджет закладено на підтримку таких інвесторів 3 млрд грн.

Отримати державну підтримку зможуть інвестори, які планують реалізувати в Україні проект вартістю від 12 млн євро, тривалістю реалізації до 5 років у сферах переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшої переробки чи збагачення, транспорту, логістики, освіти, наукової діяльності, охорони здоров'я, поводження з відходами, мистецтва, культури, туризму, спорту, електронних комунікацій. Для супроводу у підготовці та реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями заявник має звернутись до UkraineInvest за інформаційною та консультативною допомогою.

Інвестори можуть отримати від держави декілька видів підтримки, які становлять до 30% від суми інвестиційного проекту із значними інвестиціями. Зокрема: переважне право користування земельними ділянками державної або комунальної власності, компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж, податкові пільги, безмитне ввезення необхідного обладнання та звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

Проекти мають передбачати будівництво, модернізацію, технічне або технологічне переоснащення відповідних об'єктів інвестування та створення нових робочих місць. Інвестору потрібно створити принаймні: 10 нових робочих місць із заробітною платою щонайменше на 50% вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності, або 30 нових робочих місць із зарплатою щонайменше на 30% вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності, або 50 нових робочих місць із зарплатою щонайменше на 15% вищою за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності.

Детальніше: http://surl.li/rqxaz

 

Читати всі новини