ФДМУ ініціює приватизацію єдиного майнового комплекса ДП «Златодар» на Черкащині

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль в рамках робочої поїздки до Черкаської області, відвідав єдиний майновий комплекс державного підприємства «Златодар». ДП «Златодар», яке раніше було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств регіону, є збитковим та має боргові зобов’язання понад 600 млн грн. 

Нещодавно підприємство було передано в управління ФДМУ, і наразі команда Фонду ініціює його включення до переліку об’єктів приватизації. «Златодар» має значний інвестиційний потенціал для бізнесу. Його потужності дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном. До складу ЄМК входить хлібоприймальний цех та комбікормовий завод, що одночасно зберігає зерно на сто тисяч тонн.

Також підприємство має високопотужну залізничну інфраструктуру, яка дозволяє формувати маршрутні потяги з 50-60 вагонів. Це оптимізує роботу та скорочує час на відвантаження зернових культур. «Важливо, що в серці України, в аграрному регіоні, новий інвестор зможе реалізувати широкий спектр проектів з переробки сільгосппродукції», – зазначив Віталій Коваль. – «На підприємстві збережений колектив з 70 кваліфікованих фахівців, які готові працювати з новим власником».

Довідково

До складу єдиного майнового комплексу ДП «Златодар» входять 150 одиниць нежитлових будівель та споруд загальною площею 57,8 тис. кв.м. Загальна зернова місткість виробничих потужностей у місті Золотоноша становить 97,4 тис. тонн (з них 33,1 тис. тонн – елеваторні), а потужності Пальмірської філії у селі Вознесенське - 36,5 тис. тонн.

Детальніше: http://surl.li/rqxwq

 

Читати всі новини