- by admin - Mon, 11/04/2019 - 04:25
Заступник директора Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” (ІАЕ) Микола Пугачов, повідомляє, що за даними Державної служби статистики України, експорт агропродовольчої продукції у січні-вересні 2019 року склав 15,8 млрд дол.,що на 2,8 млрд дол. – тобто на 21,5% – перевищує відповідний показник 9 місяців 2018 року.
Він зазначив, що визначальними позиціями у товарній структурі вітчизняного агропродовольчого експорту є зернові та олійні культури, олія, залишки і відходи, а також м’ясо. Їхня сукупна частка становить близько 85%.
За словами Миколи Пугачова, основними ринками збуту залишаються три регіони: країни Азії, Європейського Союзу та Африки. Загалом на них припадає понад 90% вартості українського експорту сільгосппродукції. Водночас, експорт вітчизняної сільгосппродукції до країн СНД скоротився.