Історія успіху: ГК «UKRAVIT»

7-8 червня 2018 року у Черкасах відбулося свято української науки – відкриття особливого Науково-дослідного інституту «Інститут здоров’я рослин» («Crop Care Institute»). Засновником «Інституту здоров’я рослин» є вітчизняний лідер з виробництва високоякісних засобів захисту рослин та мікродобрив ГК «UKRAVIT».

«Інститут здоров’я рослин» – унікальний проект, який дозволить аграріям будувати свій бізнес на основі наукового підходу та інноваційних технологій. Його діяльність охоплює основні напрямки: фундаментальні та галузеві дослідження, агробіологічний сервіс і навчально-наукова діяльність.

Фундаментальні та галузеві дослідження об’єднують найкращих вчених зі світовим досвідом, які вивчають вплив діяльності людини на рослини, ґрунт, мікробіоту та навколишнє природне середовище і розробляють рекомендації для мінімізації негативних явищ в сільському господарстві Україні. На основі отриманих даних тут розробляють нові та покращують вже існуючі препарати і вдосконалюють формуляції пестицидів.

Агробіологічний сервіс пропонує широкий спектр послуг для аграрного сектора:

1. Фітоекспертиза насіннєвого і рослинного матеріалу.

2. Експрес-аналізи в період вегетації культур.

3. Визначення хімічного складу пестицидів та агрохімікатів.

4. Агрохімічний аналіз ґрунту.

5. Розгорнутий аналіз води.

6. Визначення залишкових концентрацій пестицидів у продукції, ґрунті, воді тощо.

7. Визначення якісних і кількісних показників сільськогосподарської продукції.

На основі результатів аналізів фахівці «Інституту здоров’я рослин» розробляють комплексні системи захисту і підживлення культур, здійснюють моніторинг розроблених систем, оцінюють їх ефективність та рентабельність і коригують для наступного року.

Такий широкий спектр робіт дозволяє охопити власний лабораторний комплекс, оснащений найкращим світовим обладнанням виробництва Японії, Швейцарії, США та Німеччини. Устаткування унікальне і надточне – воно визначає кількість речовини на рівні нано- і пікомолярних концентрацій. А високий рівень інструментів дозволяє використовувати багату базу аналітичних методів, напрацьованих у світі, і самим розробляти нові методи для спеціалізованих потреб.

Усі препарати та технології вирощування «Інституту здоров’я рослин» –гарантовано ефективні та безпечні. Перед застосуванням їх тестують в унікальному демоцентрі. Він являє собою комплекс підземних теплиць, фітотронних кімнат та сучасних кліматичних камер, які дозволяють відтворити кліматичні умови будь-якої країни світу. Це разом з інтегрованістю обладнання зі світовими базами даних хімічних елементів дозволяє Інституту працювати не лише для потреб українського агросектора, а й надавати аналітичні послуги аграріям з усього світу.

Дослідження не обмежаться однією сферою агро: рівень обладнання дозволяє працювати в багатьох інших напрямках – біохімії, косметології, фармацевтиці, мікробіології тощо. Вже сьогодні Інститут веде міжнародні проекти у сферах фармацевтики та кормів, готується до роботи в косметологічній галузі. Все починається з науки. Нова українська наука починається в «Інституті здоров’я рослин».