В Україні скасували мита і ПДВ на імпорт обладнання для енергетики

З 00:00 год. 27 липня набирають чинності Закони України № 3853-IX та №3854-IX від 16.07.2024, які передбачають застосування звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів. Зокрема, закони передбачають можливість застосування звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для енергетики: електрогенераторного обладнання; обладнання для вітро- та сонячної генерації; акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності".

Крім того, у переліку товарів, які звільняються від сплати митних платежів при імпорті, зазначено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Пільги також поширюються на таке важливе оборонне обладнання, як засоби радіоелектронної боротьби. Без сплати митних платежів будуть імпортуватися в Україну для потреб оборони не лише антидронові рушниці, а й інші «радіоелектронні засоби виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам», зазначають у ДМСУ.

Водночас передбачено пільгове ввезення в Україну комплектуючих для організації власного виробництва та ремонту машин механізованого розмінування, а також для виготовлення підприємствами України активних засобів протидії технічним розвідкам.

Законодавчі зміни також передбачають пільгове ввезення широкого спектру товарів для забезпечення енергетичної безпеки, включаючи турбіни, двигуни, трансформатори, акумулятори та інші компоненти. Це стосується як комерційного імпорту, так і товарів, що пересилаються в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Детальніше: http://surl.li/ypaswp

 

Читати всі новини