Польща страхуватиме іноземних інвесторів, які вкладатимуться у відбудову України

Президент Польщі Анджей Дуда підписав поправку до закону щодо страхування експорту, гарантованого Державним казначейством, яка дозволяє польській державній Корпорації страхування KUKE надавати ефективнішу допомогу приватному бізнесу, зацікавленому у відбудові України. Закон є основою програми відбудови України за участі польського бізнесу. 

Програма передбачає три пункти. Перший – безпечна торгівля з Україною. Страхування охоплює широкий спектр ризиків, зокрема захищає польські компанії від збитків, спричинених несплатою за поставлені товари чи надані послуги. А також включає перестрахування транспортного страхування та гарантію, що захищає банки, які видають акредитиви.

Другий пункт – підтримка інвестицій польських компаній, підтримка підприємців у фінансуванні інвестицій, реалізованих у Польщі для експорту в Україну і не лише. А також тих інвестицій, які будуть реалізовані безпосередньо в Україні. Особливо йдеться про нові проєкти поглинання та придбання.

Третій – підтримка розвитку України, забезпечення фінансування інвестиційних проектів, які реалізуються польськими чи іноземними підприємцями для інвесторів з України (приватних та державних).

Серед нових рішень — здійснення перестрахування іншими страховиками у випадках, якщо ризик вище середнього або якщо неможливо отримати перестрахування на комерційному ринку.

Новий польський закон дає також можливості страхування польських філій іноземних підприємств на рівні з місцевими компаніями. Для українських компаній це можливість на кращих умовах розширювати бізнес у Польщі.

Детальніше: https://bit.ly/3ZaK696

 

Читати всі новини