Німеччина підписала з Fixit інвестиційну страхову гарантію для підтримки роботи в Україні

Створення партнерами України програм страхових гарантій для своїх резидентів стимулює іноземні компанії інвестувати в українську економіку зараз, а не після завершення війни. Про це Шмигаль заявив під час Шостого Німецько-українського економічного форуму.

На полях форуму відбулося підписання інвестиційної страхової гарантії уряду ФРН німецькій компанії Fixit для добудови другого виробництва в Україні. За словами Шмигаля, про страхування ризиків для своїх резидентів заявили також у Франції, Японії, Італії, Швеції та Великобританії. Прем'єр зауважив, що очікуються відповідні кроки з боку США.

Українська сторона всіляко сприяє залученню інвестицій. Зокрема, відбувається дерегуляція процесів: уряд уже переглянув понад 1000 інструментів регулювання, які оптимізуються, діджиталізуються чи скасовуються. Також впроваджується цифровізація, яка продукує нові цифрові інструменти для бізнесу, що мінімізують бюрократію.

В Україні працює урядовий Офіс із залучення та підтримки інвестиції UkraineInvest, а також поліпшується логістика на західному кордоні країни.

Детальніше: https://bit.ly/494kHmb

 

Читати всі новини