Мінекономіки: В Україні запустили єдину платформу цифрової взаємодії для допомоги в релокації бізнесу

ДП “Прозорро.Продажі” за ініціативи Мінекономіки, за підтримки Мінцифри та національного проекту Дія.Бізнес запустили платформу цифрової взаємодії для допомоги з релокації бізнесу relocate.prozorro.sale.

ІТ-система доступна для підприємств, які потребують переміщення, та компаній, які готові надати для цього приміщення чи інші активи.

Бізнес, який подав заявки на релокацію, бачитиме актуальний статус свого запиту в особистому кабінеті на майданчиках, які допомагатимуть з організаційними питаннями. Компанії, які хочуть допомогти підприємствам з релокацією, матимуть змогу опублікувати свої пропозиції у формі відкритого реєстру (наприклад, нерухомості або іншого майна).

Представники Міністерства економіки, військові адміністрації, компанії, які допомагають з логістикою та інші учасники процесу зможуть опрацьовувати заявки на релокацію у системі, що спростить та оптимізує процес управління процесом переїзду.

“Необхідність релокації працюючого бізнесу у безпечніші регіони ми розуміли з перших днів війни. Із зони бойових дій за місяць евакуювали 216 підприємств і 97 із них вже відновили роботу на новому місці. Загалом Міністерство економіки отримало 1473 заявки на релокацію і такі запити продовжують надходити. Тому зараз важливо цифровізувати та систематизувати процес. Переміщення має бути швидким, ефективним і таким, що дозволить підприємствам, які постраждали чи знаходяться у гарячих точках, відновити діяльність. Саме тому державні органи об’єднали зусилля та злагоджено працюють на цей результат”, — зазначив заступник Міністра економіки Ігор Дядюра.

Нагадаємо, програма релокації передбачає безоплатну державну підтримку у переміщенні підприємств із зони бойових дій. Компанії-учасники отримують допомогу з логістикою, пошуком нових виробничих приміщень та розселенням працівників.

 

Джерело: Міністерство економіки України

 

 

Читати всі новини