Новини

Міністерство економіки України презентувало каталог індустріальних парків, який допоможе підприємствам знайти партнерів або місце з облаштованою інфраструктурою, де можна розмістити свої виробничі потужності, а також залучити нові інвестиції.

Читати більше

Рада Європейського Союзу 13 травня ухвалила рішення про призупинення імпортних мит і квот на український експорт до ЄС ще на рік.

Як говориться у повідомленні Ради ЄС, автономні торговельні заходи ЄС для України застосовуватимуться з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року та стосуватимуться тривалого призупинення всіх несплачених митних зборів і квот відповідно до Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

...
Читати більше

Кабмін 14 травня створив Стратегічну інвестиційну раду для формування пріоритетів здійснення публічних інвестицій, розроблену відповідно до схваленої урядом Дорожньої карти реформування управління публічними інвестиціями.

Завдання ради – сформувати єдиний проєктний портфель публічних інвестицій, посилити їхню ефективність, напрацювати пропозиції для вдосконалення законодавства.

Читати більше

Президент В. Зеленський підписав закон №3613-IX про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану.

Митне оформлення біометану, відповідно до закону, здійснюватиметься на підставі відомостей щодо обсягів біогазу або інших видів газу з альтернативних джерел,

Читати більше

У січні-квітні 2024 року Україна експортувала 36,43 тисячі тонн молочних продуктів, що на 42% більше в натуральних обсягах порівняно з аналогічним періодом 2023 року. 

При цьому грошова виручка за експортовану молочну продукцію здебільшого залишилася на рівні минулорічного періоду (+0,12%) i становила 70,46 мільйона доларів у першому кварталі 2024 року.

Читати більше

Цьогоріч у виробничі потужності ПАТ «Черкаський хлібокомбінат» заплановано інвестувати понад $4 млн.

Про це розповів голова наглядової ради ПАТ «Черкаський хлібокомбінат» Андрій Табалов під час конференції «Хлібна індустрія 2024».

Читати більше

Український товарообіг за січень-квітень 2024 року становив протягом січня-квітня 2024 року в Україну імпортували товарів на суму $21,9 млрд, а експортували – на суму $13,4 млрд.

Оподаткований імпорт становив $19,0 млрд або 87% загальних обсягів імпортованих товарів. Податкове навантаження на 1 кг оподаткованого імпорту в січні-квітні 2024 року склало 0,50 дол/кг, що на 9% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Читати більше

Міністерство фінансів Австрії відкрило спеціальний кредитний фонд в Австрійському контрольному банку (OeKB) на загальну суму 500 млн євро з метою підтримки експортних операцій з Україною протягом наступних 5 років.

Читати більше

Завершено реконструкцію пункту пропуску «Рені», що дає можливість запровадити спільний митний та прикордонний контроль з Молдовою.

«Тепер вантажівки на шляху до румунського порту Галац робитимуть менше зупинок на контрольні процедури. Очікуємо, що пропускна спроможність «Рені» збільшиться щонайменше вдвічі – за день його перетинатиме до 100 вантажівок», – зауважив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Читати більше

Повне розблокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні вже має позитивні результати, серед яких – збільшення вантажопотоку агропродукції з України на 20%.

Логістика є дуже суттєвою частиною кінцевої собівартості продажу і доставки продукції. Чим дешевшою буде логістика, тим більшу ціну отримає український фермер та матиме більше ресурсів для продовження роботи. 

Читати більше