¾ українського експорту фруктів та продуктів з них – в Європу

75,5% українських фруктів та ягід та продукції з них експортуються в Європу. Другим ринком є Північна та Південна Америки – 17,5% експорту.

Третім ринком українського фруктового експорту є Близький Схід, куди постачається 4,1% фруктової продукції. У регіон Євразійського митного союзу постачалося 2,3% фруктової продукції.  В країни далекого Сходу – 0,2%, у Південносхідну Азію – 0,1%, в Африку – 0,1%.

Найбільшу частку фруктової продукції складають фруктові соки, потім – заморожені фрукти та ягоди, затим – свіжі фрукти та ягоди. Постачаються також джеми та желе, свіжі яблука та груші.

Детальніше: http://surl.li/xufmwq

 

Читати всі новини