Україна експортуватиме молочні продукти до Оману

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів і компетентний орган Султанату Оман погодили вимоги для експорту молочних продуктів з України. Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.

 “Україна розширила ринок збуту вітчизняних молочних продуктів на країни Перської затоки. Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів та компетентний орган Султанату Оман погодили вимоги для експорту молочних продуктів з України в Султанат Оман”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що робота з просування українських молочних продуктів на ринки інших країн Перської затоки триває.

Як повідомлялося, за даними ДФС, в 2018 році експорт молока і молокопродуктів склав 263 млн дол. США, з яких 48,8% припадає на вершкове масло, 22,4% – на сухе і згущене молоко, 11,7% – на сири.

За попередніми оцінками Міністерства аграрної політики і продовольства, в 2018 році в Україні було реалізовано молочної продукції на суму 57 млрд грн, з них на експорт – більш ніж на 7 млрд грн. Вперше за останні роки Україна увійшла в десятку світових лідерів з експорту молочної продукції.

Читати всі новини