Новини

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення державної підтримки реалізації інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями (на суму понад 12 млн євро). Відповідне рішення було прийняте на засіданні КМУ 26 квітня 2024 року.

Читати більше

Протягом останніх 2 років експорт української молочної продукції поступово збільшується.

Також розширюються ринки для постачання молочних товарів. Європарламент ухвалив рішення про продовження ще на рік автономного торгового режиму з Україною.

Це означає, що після остаточного затвердження цього рішення Радою ЄС український молочний бізнес зможе і надалі експортувати продукцію в ЄС без обмежень.

Читати більше

Поляки вночі 29 квітня розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною. Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі. Сторони домовилися щомісяця обмінюватися цифрами щодо транзиту сільськогосподарської продукції, щоб контролювати ситуацію.

Наступна зустріч міністрів сільського господарства України і Польщі запланована на 7 травня, на ній обговорять умови співпраці влітку. Оформлення та пропуск через кордон... Читати більше

В звітному періоді український експорт шоколаду становив 14.5 тис. тон на $55 млн. Для порівняння, у відповідному періоді 2023 року показник експорту склав 11.5 тис. тон на $37 млн. Щодо імпорту шоколаду, то протягом січня-березня 2024 року він становив 8.9 тис. тон на $53 млн (за відповідний проміжок 2023 року – 8.7 тис. тон на $42 млн.

Читати більше

26 квітня 2024 року у м. Абу Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко та Державний міністр зовнішньої торгівлі ОАЕ Тані бін Ахмед Аль Зеюді підписали Спільну заяву про завершення переговорів про Угоду про Всеосяжне економічне партнерство між Урядом України та Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів.

Читати більше

Міністерство відновлення України та Європейська Комісія зможуть офіційно почати перемовини щодо продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС.

Відповідний мандат на перемовини затвердила Рада ЄС під час засідання 29 квітня.  Наразі Єврокомісія пропонує продовжити Угоду, тобто «транспортний безвіз», щонайменше на 12 місяців з можливістю пролонгувати згодом ще на півроку.

Читати більше

За 3 місяці 2024 року, як свідчать дані Державної митної служби, експорт Україною агропродовольчої продукції склав близько 6,5 млрд дол., що на 4% менше, ніж у І кварталі минулого року.

Читати більше

Виторг від експорту плодів, ягід і горіхів з Україні у першому кварталі поточного року збільшився на 47% — до $87 млн. На початку 2024 року найбільші доходи профільним експортерам приносять волоські горіхи ($38 млн), заморожені ягоди і фрукти ($29 млн), яблука та груші ($11 млн). 

У січні-березні експорт агропродовольства склав $6,5 млрд, що на 4% менше, ніж у першому кварталі минулого року.

Читати більше

В березні 2024 року український експорт м’яса птиці становив 38,3 тис. т, що на 12% більше аналогічного місяця минулого року. Зазначається, що за підсумками першого кварталу поточного року, експортовано 112 тис. т м'яса птиці, що на 7,7% більше, ніж за відповідний період 2023 року (104 тис. т). Аналітики відмічають, що протягом останніх місяців середня ціна українського експорту м'яса птиці залишається відносно стабільною на рівні приблизно $2 за 1кг.

...
Читати більше

У січні-березні 2024 року Україна відправила на експорт 15,4 тис. тонн яєць, що на 23,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У грошовому еквіваленті експорт яєць склав на суму $16,6 млн, що на 13,5% менше, ніж у І кварталі 2023 року.

Головними покупцями українських яєць протягом січня-березня 2024 року були Ізраїль (18,1%), Польща (13,8%) і Болгарія (10,8%).

Читати більше