Новини

27 травня естонська медіакомпанія Delfi Meedia проведе в Таллінні конференцію з інвестицій в Україну. Це буде перший такий захід у країнах Балтії та Скандинавії від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Одним  з партнерів конференції є МЗС Естонії.

Читати більше

У  квітні 2024 року Україні вдалося експортувати 8,3 млн т продукції АПК, що на 16% більше аналогічного показника попереднього місяця. Обов’язково потрібно врахувати, що не вся продукція встигла фізично перетнути кордон і певна кількість транспорту ще стоїть в чергах на виїзд.

Щодо структури експорту продукції в квітні 2024 року, то вона виглядала наступним чином:

Читати більше

Україна у квітні поточного року експортувала 13,13 млн т товарів на $3,355 млрд. Кукурудза стала лідером за обсягом та валютною виручкою. За обсягами експорт став найбільшим за період широкомасштабного вторгнення (у лютому 2022 року — 12,8 млн т). У грошах український експорт і далі менший, ніж до війни, але з початку року він стабільно тримається на рівні більше $3 млрд.

Читати більше

У квітні Україна експортувала рекордні 13 млн т продукції; у грошовому вимірі експорт сягнув 3,3 млрд дол. «У квітні маємо рекордний з початку вторгнення рф в Україну обсяг експорту – 13,1 млн т. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж у березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 року», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Ю. Свириденко.

Читати більше

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський поінформував, що Уряд зробив ще один крок до запуску страхування інвестицій українських підприємств від воєнних ризиків. «Внесено зміни до статуту Експортно-кредитного агентства (ЕКА).

Читати більше

Компанія "ТК-Домашній текстиль", що входить до групи компаній "Текстиль-Контакт" (ТК Group), на придбаній взуттєвій фабриці в Чигирині (Черкаська обл.) почала новий для групи напрям - випуск широкого асортименту взуття.

Читати більше

Україна залишається залежною від трендів світового ринку молочних продуктів, і їхній експорт вигідний лише у разі, коли ціни на молоко будуть нижчими, ніж в інших провідних країнах-експортерах. Цього року різниця в цінах на сировину в Європі та Україні незначна, а експорт на межі збитковості. Зазвичай експортні ціни на молочні продукти в Україні нижчі за світові. Також українські експортери мусять продавати молочну продукцію дешевше через проблемну логістику.

Читати більше

Експорт соняшникової олії з України у вересні-квітні 2023/24 МР склав понад 4,4 млн т, що на 17% перевищило показник за аналогічний період попереднього сезону та стало другим за величиною обсягом експорту за всю історію після показника 2019/20 МР (4,49 млн т у вересні-квітні).

Читати більше

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення державної підтримки реалізації інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями (на суму понад 12 млн євро). Відповідне рішення було прийняте на засіданні КМУ 26 квітня 2024 року.

Читати більше

Протягом останніх 2 років експорт української молочної продукції поступово збільшується.

Також розширюються ринки для постачання молочних товарів. Європарламент ухвалив рішення про продовження ще на рік автономного торгового режиму з Україною.

Це означає, що після остаточного затвердження цього рішення Радою ЄС український молочний бізнес зможе і надалі експортувати продукцію в ЄС без обмежень.

Читати більше