Новини

У Нігерії не обробляється більше 50% земель, тому українським сільгоспвиробникам, які планують виходити на ринки країн Африки, варто розглядати землеробство. Компанія «Перший млин» вже подала документи в одному зі штатів Нігерії на отримання для обробітку 2 тис. га.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Перший млин» Ігор Новицький під час конференції «Африка для агроекспортерів: шляхи відновлення втрачених ринків».

Читати більше

Україна відправила судно з понад 3,8 тис. т кукурудзи до Мозамбіку та 19,2 тис. т до Малаві в межах ініціативи Grain from Ukraine.

Спершу вантаж вирушає до Мозамбіку морем, а вже потім буде транспортований до Малаві сушею. Після прибуття кукурудза разом з іншими продуктами буде використана Всесвітньою продовольчою програмою для роздачі соціально вразливим категоріям місцевого населення. Українська кукурудза дозволить ВПП підтримати їжею близько... Читати більше

Аби підсилити експортний потенціал України, Проєкт USAID «Економічна підтримка України» (Проєкт USAID) лише у 2024 році надав 300 вагонів-зерновозів 11 українським агроекспортерам.

Використання цих вагонів дозволить збільшити експорт зерна з України на 432 705 тонн щорічно та залучити значні додаткові інвестиції у сектор аграрної логістики.

Читати більше

Представники Спілки молочних підприємств України та перший заступник голови Держпродспоживслужби О. Осіян зустрілися з послом Індонезії в Україні Аріфом Мухаммедом Баласама. Під час зустрічі сторони обговорювали можливості відкриття експорту для українських молочних компаній в Індонезію.

Читати більше

NCTS – це ІТ-інструмент, який технічно дозволяє бізнесу використати єдину митну декларацію з єдиною гарантією для переміщень між 36 країнами Конвенції. Країни Конвенції розпочали розробку та перехід на NCTS Фаза 5 з березня 2021 році*. Україна на розробку NCTS Фаза 5 мала на 1,5 роки менше порівняно з іншими країнами Конвенції, а також розпочала цей процес ще під час роботи Оціночної місії до безпосереднього приєднання до родини країн Конвенції 1 жовтня 2022 р.

Читати більше

Компанія Hazelstar планує восени запустити в Уманському районі Черкаської області завод, який буде переробляти фундук сортів Барселонський, Каталонський та інших, крім італійських. Про це розповів власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.

Читати більше

Агрохолдинг “Нібулон” перевіз і відправив на експорт 100 тисяч тонн українського збіжжя у 25 країн світу. Це стало можливим завдяки співпраці із проектом USAID “Економічна підтримка України” і закупленим вагонам-хоперам. Проект закупив 50 сучасних вагонів-хоперів зі здатністю перевозити 70 тонн зерна кожен.

Детальніше: http://surl.li/hdgjdb

 

Читати більше

Україна не отримувала за останні пів року від країн ЄС і, зокрема, Польщі жодної нотифікації щодо якості зерна. Торік Держпродспоживслужба отримала претензії до якості українських зернових: усіх разом — на 0,17% від загального обсягу експорту. Іноді українські експортери не цікавляться вимогами тієї чи іншої країни і тому потрапляють у неприємні ситуації.

Детальніше: http://surl.li/zdfowd

Читати більше

15 серпня Державна митна служба України успішно завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення у всіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні. 

Читати більше

Україна та Гватемала обговорили поглиблення двосторонньої економічної співпраці, зокрема, продовження роботи над укладенням Угоди про вільну торгівлю. Про це під час зустрічі у Домініканській республіці обговорили Президент Гватемали Бернардо Аревало та Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Читати більше