Новини

Ринок згущеного молока залишається відносно стабільним. Внутрішні продажі ведуться в нормальному руслі, в експорті є певний спад активності.

Зазначається, що експорт молочних консервів у лютому скоротився, але тільки внаслідок зменшення експорту молоковмісної продукції та постачань до країн СНД.

Читати більше

Україна експортує приблизно 60-70% того, що вирощує. Таким чином наповнюється бюджет країни. Аграрії чітко відчувають, на які культури існує попит, і що з ним далі робити. Виняток становлять лише нішеві культури. Наприклад, гречка, обсяги виробництва якої постійно стрибають то вгору, то вниз. Відповідно, коливаються і ціни.

Читати більше

У 2023 році виручка від експорту Україною плодово-ягідної продукції дорівнювала 257 млн дол., скоротившись на 18 % у порівнянні з попереднім роком.

Найбільші доходи експортерам торік принесли продажі заморожених ягід та фруктів (132 млн дол., в основному, малини і чорниці), волоських горіхів в шкаралупі і лущених (77 млн дол.), зерняткових культур (яблук, 18 млн дол.), свіжих ягід (18 млн дол.).

Читати більше

У січні-лютому 2023 року Україна відправила на експорт 1,7 тис. тонн вітчизняного вершкового масла. Це на 30,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У грошовому еквіваленті експорт вершкового масла склав $9,3 млн, що на 25,7% перевищило показник за січень-лютий 2022 року.

Найбільше вітчизняного масла за перші два місяці 2023 року закупили Молдова (30,3%), Азербайджан (16%) та Казахстан (15,3%).

Читати більше

Обсяг експорту зернових і зернобобових культур з України у 2023/24 МР станом на 25 березня склав 33,5 млн т. Це на 3,5 млн т, або 9% менше за аналогічний показник минулого сезону.

Так, пшениці з початку сезону відправлено 13,3 млн т, що на 5,5% вище торішніх обсягів.

Постачання ячменю на зовнішні ринки склали 1,9 млн т, це на 16% менше, ніж торік. Жита відправили 1 тис. т (-94%).

Читати більше

Центральний союз ділового життя Фінляндії (ЄК) та торгово-промислова палата EastCham відкривають спільний офіс у Києві.

Офіс допомагатиме фінським компаніям брати участь у проектах відбудови України та працюватиме на українському ринку.

Місією офісу називається надання фінським компаніям інформації про український ринок та умови діяльності.

Читати більше

Угорщина не буде відновлювати заборону на імпорт меду з України, незважаючи на протести своїх фермерів, які заявляють, що дешевий мед з України знижує ціни і загрожує витіснити їх з бізнесу.

Міністр сільського господарства Іштван Надь заявив виданню, що одностороння заборона імпорту не мала позитивного впливу на угорський ринок, оскільки оптові закупівельні ціни не зросли так, як сподівалися місцеві фермери.

Читати більше

Експорт української сільгосппродукції до ЄС впав до рівня до 2022 року і становить менше 1 млн тонн на місяць, а торік у вересні перевищував 4 млн тонн. 

Майже рік Україна не може експортувати в сусідні країни ЄС пшеницю, соняшник, кукурудзу і ріпак.

З початку року Україна експортувала 17 млн тонн аграрних товарів, з них близько 12 млн тонн — через порти Великої Одеси, ще майже 3 млн тонн — через порти Дунаю, і... Читати більше

Уряд Молдови продовжив ще на 3 місяці дію режиму ліцензування імпорту до країни трьох основних сільгоспкультур — пшениці, кукурудзи та насіння соняшнику.

Комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення продовжити зазначений захід з метою «збереження економічно стійких цін на вітчизняну зернову продукцію на внутрішньому ринку».

Читати більше

Станом на 27 березня у 2023/2024 МР Україна експортувала 34 млн 199 тис. тонн зернових та зернобобових культур, що на 2 млн 723 тис. тонн або в 1,07 рази менше, ніж торік. Про це повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Експорт української пшениці становить 13 млн 504 тис. тонн, що на 881 тис. тонн більше, ніж торік. Також українські аграрії експортували 1 млн 957 тис. тонн ячменю та 1,0 тис. тонн жита.

Читати більше