Український бізнес у числі 20 країн з 36 користується найновішою версією спільного транзиту NCTS

NCTS – це ІТ-інструмент, який технічно дозволяє бізнесу використати єдину митну декларацію з єдиною гарантією для переміщень між 36 країнами Конвенції. Країни Конвенції розпочали розробку та перехід на NCTS Фаза 5 з березня 2021 році*. Україна на розробку NCTS Фаза 5 мала на 1,5 роки менше порівняно з іншими країнами Конвенції, а також розпочала цей процес ще під час роботи Оціночної місії до безпосереднього приєднання до родини країн Конвенції 1 жовтня 2022 р.

Попри повномасштабну війну державні органи України завдяки сталій підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), з 22 квітня цього року забезпечили можливість роботи українського бізнесу в найновішій версії NCTS.

З початку приєднання України до «митного безвізу» динаміка оформлення декларацій у процедурі спільного транзиту продовжує зростати: на сьогодні Держмитслужба оформила понад 100 тис. декларацій NCTS, з яких 21 тис. – за 4 місяці використання NCTS Фаза 5.

Детальніше: http://surl.li/yfphsp

 

Read all news