КМУ продовжує адаптацію Митного кодексу до процедур, визначених Угодою про асоціацію з ЄС

Уряд активно готується до оновлення частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, зокрема веде роботу з європейськими партнерами над прогресом щодо отримання «промислового безвізу». Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду.

Денис Шмигаль зауважив, що за перші п’ять місяців цього року експорт України до Європейського Союзу зріс більш ніж на третину.

«Це додаткові 2,7 млрд доларів виручки для українського бізнесу. Зараз такий експорт на рекордному рівні, і звісно, що ЄС залишається нашим основним торговельним партнером. Будемо надалі працювати, аби українські підприємці отримували найбільш повний доступ до ринків Європи», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Так, КМУ під час засідання схвалив законопроект про внесення змін до Митного кодексу. Як зауважив Денис Шмигаль, Уряд продовжує його адаптацію до процедур, які визначені в ЄС та які передбачені Угодою про асоціацію.

За словами очільника Уряду, також від оподаткування пропонується звільнити наукові прилади та обладнання, але за умови, що таке обладнання призначено для некомерційних цілей.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 

Read all news