Європарламент дав "зелене світло" для експорту насіння з України до ЄС

Депутати Європарламенту проголосували за рішення, яке дозволить Україні експортувати насіння до Євросоюзу. Для набуття чинності визнання еквівалентності українського насіння зернових ще має підтримати Рада ЄС. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Європарламент підтримав внесення змін до законодавства ЄС, які дозволять Україні експортувати насіння до Євросоюзу. За рішення про визнання еквівалентності насіння зернових в Україні проголосував 491 євродепутат, 159 - були проти, ще 47 – утрималися. Це рішення ще має підтримати Рада ЄС. У разі позитивного голосування в Раді ЄС воно набуде чинності на 20-й день після публікації в Офіційному журналі ЄС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експорт насіння збільшить торгівлю між Україною та ЄС.

"Євросоюз визнає національні умови вирощування та сертифікації насіння у низці третіх країн як еквівалентні тим, що діють на території об'єднання. Досі України не було у цьому списку, через що вона не може експортувати насіння зернових до Євросоюзу. Київ звернувся до Єврокомісії з проханням додати країну у список", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", взаємна торгівля агропродукцією між Україною та ЄС сягнула рекордних 10,6 млрд дол. США у 2019 році.

 

Джерело: УНН

 

Read all news