Україна збільшила граничний обсяг експорту жита в 16 разів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та учасники зернового ринку затвердили новий граничний обсяг експорту жита у 2020-2021 маркетинговому році (Липень 2020 - Червень 2021) на рівні 16 тисяч тонн, збільшивши його в 16 разів у порівнянні з раніше затвердженим обсягом 1 тисяча тонн.

Про це на своїй сторінка у Facebook написав заступник міністра Тарас Висоцький за підсумками зустрічі з профільними асоціаціями. "Обговорили з профільними асоціаціями ситуацію на ринку зернових. Узгодили баланс ринку жита з обсягом експорту в 16 тисяч тонн", - написав він.

Також у ході зустрічі Мінекономрозвитку та учасники ринку погодили необхідність збільшення коефіцієнта покриття по земельних ділянках та впровадження програми компенсації відсотків за кредитами, залученими під купівлю сільськогосподарських земель для створення сімейних фермерських господарств.

Що цьому передувало:

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та учасники зернового ринку затвердили граничний обсяг експорту пшениці у поточному маркетинговому році (Липень 2020 - Червень 2021) на рівні 17,5 мільйона тонн.

 

Джерело:  Уніан

 

Read all news