- by admin - Mon, 10/20/2025 - 03:10
Виробництво смородини продовжує падати на 6-7% кожного року, починаючи з 2022 року.
Хоча виробництво і падає, Україна повернулась до обсягів експорту свіжої смородини на рівні 2022 року, оскільки європейські ринки забезпечують кращі ціни, ніж внутрішній. Основним імпортером залишається Польща, що купує більше 90% смородини. Також відновлюється експорт до Молдови. Свіжа смородина Україною майже не імпортується.
Водночас поступово відновлюється експорт і замороженої смородини, він досі на 40% менший від 2022 року, але збільшився вдвічі порівняно з 2023 роком. Основним імпортером є Польща (40%), далі Німеччина (15%), Франція (5%), Австрія (5%) та Італія (4%).
Детальніше: http://surl.li/asdfghwerttty