Зміни в митному законодавстві Азербайджанської Республіки

Відповідно до статті 1.2 Закону Азербайджанської Республіки № 1431-VQD від 28.12.2018 “Про внесення змін до Митного кодексу Азербайджанської Республіки”, з 1 лютого 2019 р. в АР вводиться в дію система обов'язкового електронного декларування.

Зокрема, зазначеним Законом вносяться зміни до статті 113.1 Митного Кодексу АР, відповідно до яких, за виключенням випадків переміщення фізичними особами через митний кордон Азербайджану товарів непризначених для комерційних цілей до прибуття товару на митну територію АР в митні органи Азербайджану, повинна бути представлена імпортна декларація (в електронному вигляді). Непредставлення такої декларації тягне за собою накладання штрафу на власника товару в розмірі 1000 аз. манатів (588 дол. США) з числа фізичних осіб і 1500 аз. манатів (882 дол. США) – юридичних осіб.

Завірену електронним підписом декларацію слід подати на веб-сайті Державного митного комітету АР виключно азербайджанською мовою за адресою.

Водночас, при здійсненні міжнародних перевезень, регульованих “Митною Конвенцією про міжнародні вантажні перевезення із застосуванням книжки МДП” від 1975 p., відповідна інформація, як і раніше, подається в митні органи АР за допомогою системи обміну первинною інформацією МДП (TIR EDP – Electronic Pre-arrival Declaration).

Читати всі новини