ЄБРР і ЄС відкрили нову програму кредитування українського малого та середнього бізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський Союз запускають в Україні кредитну лінію EU4Business-ЄБРР. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР в Україні. Згідно з повідомленням, призначенням програми є фінансування проектів МСП і надання компаніям допомоги у використанні можливостей, що відкриваються у зв’язку з Угодою про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

Нова кредитна лінія передбачає підтримку приватних компаній, що зареєстровані в Україні та мають до 250 працівників. Позичальники можуть отримати довгострокові кредити в сумі до 3 млн євро у гривневому еквіваленті. Надання кредитів у місцевій валюті захистить позичальників від валютних ризиків, повідомили в ЄБРР.

Кредитні кошти будуть надаватися через Укрексімбанк, якому виділено на цю програму еквівалент 22 млн євро та ТОВ "ОТП Лізинг", якому виділено 10 млн євро. Додаткові ресурси ЄС в розмірі близько 28 млн євро очікуються у найближчому майбутньому та будуть доступними для інших місцевих фінансових установ, які приєднаються до кредитної лінії.

Деталі кредитної програми та форми заявки доступні за посиланням (тут).

Читати всі новини