Україна та Польща налагоджують безперебійні поставки агропродукції

 5 квітня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч із Віце-прем’єр-міністром - Міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Республіки Польща Генріком Ковальчиком.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані із налагодженням безперебійних поставок вантажів агропродовольчої продукції з України до традиційних експортно залежних ринків, а також питання пошуку альтернативних логістичних шляхів їх відправки транзитними коридорами через ЄС.  

"Ми дякуємо нашим польським колегам за всебічну підтримку у налагоджені транзиту української агропродукції до країн ЄС", - зазначив Міністр.

Крім того, сторони обговорили умови взаємної сертифікації продукції тваринного походження на ринки обох країн, та процес нотифікацій по експортним вантажам, задля пришвидшення  проходження відповідних процедур на кордоні та транспортування. 

“Польща наразі працює над створенням “Сухого порту“ на кордоні, з метою збільшення пропускної спроможності перевезень для експорту української агропродукції, зокрема до третіх країн.” - зазначив пан Генрік Ковальчик. 

Сторони домовились і надалі співпрацювати щодо обговорених питань, а також про підтримку українського народу у важкі часи російської агресії. 

Питання завершення війни та припинення військової агресії з боку російської федерації є найбільшим пріоритетом для України.  

 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

 

 

Читати всі новини