Україна розширить експорт агропродукції за сприяння Уряду Литви

10 квітня на виконання попередніх двосторонніх домовленостей відбувся візит Міністра сільського господарства Литовської Республіки Кестутіса Навікаса до м. Києва з метою зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

У складі литовської делегації до Міністерства аграрної політики та продовольства України також завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, Радник Міністра Дайварас Рибаковас, Заступник аташе з питань оборони Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Матулявічюс.

Микола Сольський висловив велику вдячність від усього українського народу за всебічну допомогу, яку надає Литовська Республіка з перших днів російської агресії в Україні, зокрема щодо підтримки агропромислового сектору нашої держави.

«Литва відгукнулася на заклик керівництва нашої держави щодо протистояння російській навалі та продовжує надавати підтримку Україні у військовій, політичній, економічній, гуманітарній сферах, що важко переоцінити», - зазначив Микола Сольський.

У свою чергу литовський Міністр сільського господарства зазначив, що в планах Уряду Литви і надалі надавати всебічну підтримку Україні, зокрема у сфері, за яку він відповідає особисто.

Основною темою зустрічі українського та литовського міністрів було використання логістичних можливостей Литовської Республіки для експорту українських зернових на традиційні ринки збуту української аграрної продукції в Африці, Азії, Близькому Сході.

Міністр Кестутіса Навікас зазначив, що у даний час транспортне відомство Литви опрацьовує питання відправлення найближчим часом тестового потяга з України об’ємом 2000 тон, що є вочевидь недостатнім, натомість стане першим кроком для реалізації глобального проекту.

 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

 

 

Читати всі новини