Україна надала Єврокомісії першу частину опитувальника для членства в ЄС

Українська сторона заповнила першу частину опитувальника, який необхідний для набуття статусу країни-кандидата на членство в ЄС, та передала Європейській комісії на розгляд.

Опитувальник складається з двох частин, одна з яких містить політичні та економічні критерії, друга частина охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права Європейського Союзу.

«На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського впродовж тижня ми підготували відповіді та сьогодні направили Єврокомісії заповнену першу частину опитувальника. Друга частина буде готова якнайшвидше, – прокоментувала Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. – Ми проаналізували всі останні опитувальники, які Європейська Комісія надавала іншим державам. Це допомогло нам у максимально стислі терміни підготувати відповіді».

Після отримання відповідей на опитувальник від української сторони Європейська комісія презентує Європейській Раді свою думку щодо того, наскільки Україна відповідає Копенгагенським критеріям та рекомендує, чи надати країні статусу кандидата. Після цього на засіданні Європейської Ради лідери ЄС, базуючись на думці Європейської комісії, остаточно мають ухвалити рішення про надання нам статусу кандидата на членство у ЄС.

 

Джерело: Дія. Бізнес.Експорт

 

 

Читати всі новини