Україна експортувала до Євросоюзу товарів на понад 12 мільярдів доларів з початку року

У першому кварталі 2019 року експорт українських товарів до Європейського Союзу зріс на 7,4%, порівняно з першим кварталом минулого року, і склав 12,3 млрд дол.

Про це повідомили на Урядовому порталі, посилаючись на дані Держстату.

"Ринок Європейського Союзу для українських експортерів є ринком номер один. Його частка в загальному обсязі експорту склала 42,7%",  — йдеться у повідомленні.

Найбільшим попитом нині користуються товари агросектору та металургії.

У першому кварталі 2019 року оборот торгівлі сільгосптоварами з Євросоюзом зріс на 20 відсотків проти аналогічного минулорічного періоду - до 2,6 млрд доларів США.

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з посиланням на заступника директора Інституту Миколу Пугачова.

"У січні-березні 2019 року оборот торгівлі сільськогосподарськими товарами між Україною та Європейським союзом збільшився на 20% і склав 2,6 млрд дол. США. При цьому додатне для нашої держави сальдо перевищило 1,1 млрд дол. США", - поінформував Пугачов.

За його словами, у першому кварталі цього року порівняно з відповідним періодом 2018 року відбулося збільшення експорту – до 1882 млн дол. США (+24%).

На Урядовому порталі зауважили: "Експорт послуг так само зріс – на 12,3% – до 2,87 млрд дол. В сегменті послуг ринок ЄС теж посідає першу сходинку з часткою 33,6%. За видами послуг найбільш затребувані сфери – транспорт, телекомунікації, ділові послуги, у тому числі наукові, та переробка". Тенденції розвитку експорту підкріплюють і показники загального зростання економіки. За оцінками Держстату, зростання реального ВВП України у першому кварталі становило 2,2%. Економіка України зростає 13 квартал поспіль.

Читати всі новини