На кордоні з Румунією запрацював пілотний проект, що сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску

У пунктах пропуску на державному кордоні України і Румунії з 1 червня запроваджується пілотний проект з тестування Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій. Тестування Системи попереднього повідомлення передбачатиме визначення оптимальної кількості транспортних засобів, які приймаються прикордонними органами кожної із сторін за період однієї зміни в автомобільних пунктах пропуску, узгодження порядку взаємодії під час виникнення надзвичайних ситуацій в пунктах пропуску, а також забезпечення ритмічності пропускних операцій на кордоні.

Представники Державної митної служби України та Митної адміністрації Румунії погодили запровадження Системи на українсько-румунському кордоні на період 3 місяців. Проект буде реалізований у пунктах пропуску: «Орлівка – Ісакча»; «Порубне – Сірет»; «Красноїльськ – Вікову де Сус»; «Дякове – Халмеу».

Подібні проекти вже реалізуються на ділянках кордону з іншими країнами-сусідами - членами ЄС і отримали високу оцінку від контрольних служб України та суміжних держав.

Детальніше: https://bit.ly/3oFu3CD

 

Читати всі новини