Інвестори нового міжнародного фонду планують залучити $15 млрд на відновлення України

Програма для міжнародних приватних інвесторів, яка допоможе відбудувати Україну, має на меті залучити 15 мільярдів доларів фінансування за підтримки державних органів та ринків капіталу.

За словами віцеголови BlackRock Філіпа Гільдебранда, Фонд розвитку України має намір отримати щонайменше 500 мільйонів доларів від країн, банків розвитку та інших грантових установ, а також 2 мільярди доларів від приватних інвесторів.

Керівна компанія разом із банком JPMorgan Chase консультує Київ щодо залучення приватного капіталу. 

Минулого місяця Світовий банк оцінив загальну вартість відновлення України після вторгнення росії майже в 500 мільярдів доларів.

Фонд, скоріш за все, зареєструють у Люксембурзі. Мета полягає в тому, щоб створити одне з найбільших державно-приватних співробітництв за аналогією з німецьким банком розвитку KfW, створеного після Другої світової війни, або Партнерством фінансування клімату між BlackRock і кількома урядами у 2021 році.

Пріоритетними сферами діяльності фонду стануть ключові сектори сільського господарства, виробництва, інфраструктури та енергетики. Наразі визначено близько 20 життєздатних проєктів із 200.

Детальніше: http://surl.li/rorqd

 

Читати всі новини