В Україні покращили умови для експорту та імпорту насіння і садивного матеріалу

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок проведення перевірки сертифікатів та підтверджень у разі ввезення та/або вивезення насіння і садивного матеріалу. Документ передбачає перевірку документів перед здійсненням фітосанітарного контролю з використанням механізму «єдиного вікна».

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Згідно з Постановою, при імпорті та експорт насіння і садивного матеріалу перед здійсненням фітосанітарного контролю державні фітосанітарні інспектори перевірятимуть документи, використовуючи механізм «єдиного вікна».

До таких документів належать:

  • сертифікат країни експортера, що засвідчує якість насіння та/або садивного матеріалу, сертифікат ОЕСР і сертифікат ISTA для насіння та садивного матеріалу за умови належності його до сорту, занесеного до Реєстру сортів рослин України та/або Переліку сортів рослин ОЕСР тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна;
  • підтвердження на ввезення насіння та садивного матеріалу для селекційних, дослідних робіт і експонування, підтвердження (повідомлення) на ввезення дослідних зразків сортів рослин для проведення експертизи заявки.

Передбачається, що Постанова дозволить зменшити час, необхідний для здійснення експортно-імпортних операцій.

Read all news