Спільний транзит: із 1 жовтня українські компанії зможуть відправляти товари у 35 країн

Із 1 жовтня українські компанії зможуть відправляти товари безпосередньо зі своїх складів щонайменше у 35 країн - учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту.

При вивезенні товарів за межі митної території України на кордоні з ЄС оформляється транзитна декларація та має завчасно подаватися Entry Summary Declaration (українська загальна декларація прибуття є аналогом такої європейської декларації). Ці декларації часто оформлюють безпосередньо в пункті пропуску на кордоні. Вартість відповідних послуг закладається у ціну перевезення товарів.

Однак тепер у компаній з'являється можливість подавати такі декларації всередині країни. За умови отримання транзитних спрощень у комбінації зі спрощеннями, передбаченими Митним кодексом, українські компанії зможуть відправляти товари безпосередньо зі своїх складів щонайменше у 35 країн - учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту. Країни-підписанти Конвенції: 27 країн ЄС, 4 країни ЄАВТ (Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн і Швейцарія) та 4 інші країни (Великобританія, Туреччина, Північна Македонія і Сербія).

Таким чином, підприємства будуть економити кошти та час на кордоні.

Детальніше: https://bit.ly/3dztC7o

 

 

Read all news