Експорт зерна з України: у Стамбулі офіційно відкрили Спільний координаційний центр

У Стамбулі відбулося офіційне відкриття Спільного координаційного центру, який опікуватиметься вивезенням зерна та іншого продовольства з портів України Чорним морем.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Неможливість вивезення зерна з України створила серйозний ризик для безпеки через голод і нелегальну міграцію в усьому світі, особливо на Близькому Сході та в Африці. Тому виникла необхідність створити коридор на морі для безпечної доставки у стислі терміни понад 25 млн тонн зерна, яке очікує в українських портах, до країн, які цього потребують», - сказав на відкритті міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар.

Читайте також: Кубраков розповів, кораблі яких країн експортуватимуть зерно з України

Зазначається, що у центрі будуть постійно працювати цивільні та військові представники від України, ООН, Туреччини та росії.

«Важливим і відкритим показником рішучості було те, що всі сторони негайно направили своїх представників до Стамбула наступного дня після підписання угоди. У цьому контексті ми сподіваємося, що робота Спільного координаційного центру прокладе шлях до сталого мирного середовища. Ми висловлювали вже і говоримо за кожної нагоди, що ми виступаємо за мир, спокій і діалог», - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства з портів України, підписаної в Стамбулі 22 липня.

Детальніше: https://bit.ly/3oBi5q2

 

 

Read all news