Україна і США підписали оновлену Хартію стратегічного партнерства

Глава МЗС України Дмитро Кулеба й Державний секретар США Ентоні Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна-США, яка визначає основні напрями двосторонніх відносин у ключових сферах на десятиліття вперед.

Оновлена Хартія замінить аналогічний документ, який Україна й США уклали в 2008 році. Редакція 2021 року має низку відмінностей. Хартія позитивно оцінює проведення важливих реформ в Україні. Також у документі закріплена підтримка плану трансформації української економіки, що передбачає модернізацію ключових секторів та просування інвестицій.

«Україна та Сполучені Штати мають намір зміцнювати економічні та торговельні зв'язки, сприяти лібералізації умов торгівлі та полегшувати доступ до ринків товарів і послуг…» та «Україна та Сполучені Штати мають намір співпрацювати задля сприяння торговому партнерству між українськими та американськими компаніями для значного збільшення їх участі в економіках обох країн, зокрема, у проектах в енергетиці, сільському господарстві, інфраструктурі, транспорті, безпеці, охороні здоров'я, а також з особливим акцентом на діджиталізацію», - подано у розділі «IV: Економічна трансформація» Хартії.

Повний текст Хартії стратегічного партнерства Україна – США за посиланням.

 

Джерело: Дія.Бізнес.Експорт

 

Read all news