Україна та Йорданія погодили сертифікат на експорт продукції птахівництва для безперебійної торгівлі

Компетентні органи України та Йорданії погодили форму сертифікату на експортовані з України до Йорданії м’ясо, субпродукти та інші продукти птахівництва. Сертифікат встановлює постійно діюче зонування території України для безперебійної торгівлі продукцією птахівництва навіть у разі спалахів грипу птиці. Погодження сертифікату стало результатом роботи, проведеної дипломатами Міністерства закордонних справ України та фахівцями Держпродспоживслужби з йорданською стороною.

“Ми вирішили одну з проблем українських експортерів м’яса птиці, узгодивши новий сертифікат із Йорданією. Нова домовленість приносить конкретний результат: українські компанії та йорданські споживачі можуть бути впевненеми у безперебійному постачанні продукції з України”, - відзначив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Документ став п’ятим сертифікатом на експорт, який Україна та Йорданія погодили за останній час. Раніше компетентні органи обох країн погодили форми сертифікатів на експорт з України охолодженої замороженої яловичини, охолодженого м’яса овець, великої рогатої худоби та овець для забою.

«Ринок Йорданії є важливим для українських експортерів м'яса птиці. Тепер вони отримали на ньому нові можливості. Це рішення – гарна новина для всіх наших птахівників», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька. Нагадаємо, нині Україна входить до ТОП-10 світових експортерів курятини та має статус країни, вільної від високопатогенного грипу птиці.

Довідково

Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

 

Джерело: КМУ

 

Read all news