Новини

Станом на 1 квітня 2024 року Експортно-кредитне агентство (ЕКА) підтримало український експорт на 627 млн грн. Вітчизняні експортери у співпраці з ЕКА залучили за цей період 99,8 млн грн фінансування від банків-партнерів. Найчастіше програмою підтримки експортерів за участі ЕКА та банків-партнерів користувалися підприємці з Вінниччини – обсяг майбутньої експортної виручки в області склав 243,2 млн грн, м. Київ (235,3 млн грн) та Харківської області (33,7 млн грн).

Читати більше

Згідно з останніми наявними даними галузевого звіту «Тhe World of Organic Agriculture 2024» щодо розвитку світового органічного ринку у 2022 році, Україна оновила максимальний показник експорту на суму 208 млн євро, перевищивши попередній пік 2021 року, який становив 188 млн євро.

Читати більше

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України погодило "транспортний безвіз" для вантажних перевезень з Міністерством транспорту та морських справ Чорногорії, яка не є членом Євросоюзу. 

Про це повідомило посольство України в Чорногорії.

Сторони домовилися про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року.

Читати більше

Уряд Данії виділяє щонайменше 300 млн крон або приблизно 43 млн дол. США для данських компаній, які інвестують та реалізують бізнес-проекти в Україні.

Читати більше

Міністерство економіки України та міжнародна технологічна компанія Mastercard підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації політики “Зроблено в Україні”, що спрямована на підтримку українського бізнесу, популяризацію та стимулювання попиту на продукцію й послуги вітчизняних виробників, зокрема завдяки реалізації програми національного кешбеку на українські товари. 

Читати більше

У І кварталі 2024 року майже 2/3 всього товарного експорту припадає на агросировину та продовольство. Наразі у експорту вдалося помітно наростити частку і обсяги поставок ГМК – металу та залізорудної сировини. За підсумками першого кварталу на них припадало майже 1/5 всього товарного експорту (13% у першому кварталі 2023 року). Зокрема, у першому кварталі Україна експортувала залізної руди на суму 0,86 млрд. дол. (проти 0,4 млрд. дол. у 1-му кварталі 2023 року).

Читати більше

За перші три місяці 2024 року, як свідчать дані Державної митної служби, виручка від експорту плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн. На початку 2024 року найбільші доходи профільним експортерам приносять волоські горіхи ($38 млн), заморожені ягоди і фрукти ($29 млн), яблука та груші ($11 млн).

Зазначають, що за цей час експорт агропродовольства склав $6,5 млрд, що на 4% менше, ніж у першому кварталі минулого року.

Читати більше

Обсяги експортних перевезень зернових вантажів залізницею в першому кварталі 2024 року склали 9,9 млн т, що на 18,4% більше за аналогічний період минулого року. До того ж це рекордний обсяг для першого кварталу року за останні 4 роки. Обсяги перевезення зернових вантажів у напрямку морських портів України склали 85% від загального експорту зернових вантажів.

Детальніше: http://surl.li/ssybj

...
Читати більше

Український експорт сої в березні 2024 року становив 227 тис. т, що на 30% менше показника попереднього місяця та майже вдвічі менше, ніж у березні 2023 року (417 тис. т).

Читати більше

Україна за підсумками 2023 року змогла збільшити продажі яєць у шкаралупі на зовнішні ринки до $60,8 млн, що на 45% більше, ніж попереднього року. Також збільшились кількісні показники їх експорту — 48,8 тис. т (+81%).

Читати більше