Експорт агропродукції: Рада внесла зміни до Податкового кодексу

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який запроваджує механізм для боротьби з неповерненням валютної виручки від експорту агропродукції. Документ передбачає, що умовою експорту товарів, щодо яких застосовано режим експортного забезпечення, є наявність позитивної історії повернення валютної виручки за результатом попередніх 6 місяців.

За відсутності позитивної історії або у разі суттєвого збільшення експортних операцій, умовою для вивезення товарів є реєстрація податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних за ставкою, визначеною для операцій з постачання таких товарів на митній території України. В такому разі право на бюджетне відшкодування експортер отримає виключно за умови завершення валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків за відповідною операцією. Такий нагляд має здійснювати український банк, який обслуговує експортера.

КМУ має право запроваджувати режим експортного забезпечення на період дії воєнного, надзвичайного стану щодо операцій з експорту товарів, включених до товарних позицій: 1001 (пшениця), 1003 (ячмінь), 1005 (кукурудза), 1201 (соя), 1205 (ріпак), 1206 (насіння соняшнику), 1512, (олія) та 2306 (макуха та шрот).

Детальніше: http://bit.ly/3CJH55V

 

 

Read all news